ADNU

Meer voetbalweer in Naaldwijk

Volg ons ook via:

Onnodig verlies voor matig spelend JO17-1

Na de fantastische wedstrijd van vorige week tegen Maasdijk JO17-1 ging trainer Kees met een gerust hart genieten van een weekendje weg terwijl de spelers werden toevertrouwd aan de bezielende leiding van Rouge (ism Richard). De 2e competitiewedstrijd was bij en tegen HVC'10 op het tijdstip van 11.00 uur. Een tegenstander die vorige week tegen een nipte 1-0 nederlaag op liep bij GDA JO17-2.

De 1e 15 minuten gingen redelijk gelijk op alhoewel Naaldwijk wel de beter combinerende en voetballende ploeg was. Uitgespeelde kansen volgden er dan ook, maar als je dat soort kansen zelf niet benut dan ondermijn je alle goede bedoelingen van je medespelers en help je de tegenstander weer wat vaster in het zadel. Het was dan ook HVC'10 JO17-1 dat via een snelle uitval ineens op 1-0 kwam. Niks aan de hand moet er gedacht zijn en Naaldwijk pakte de draad weer op. Toch bleven de grote kansen nu uit en leek HVC meer vat te krijgen op ons spelletje. Kort voor rust weer een snelle aanval van HVC'10 en uit de strakke voorzet kon de bal makkelijk binnengetikt worden: 2-0.

Na rust een gemotiveerd Naaldwijk binnen de lijnen met 3 verse krachten. Misschien wel iets te gemotiveerd naar voren, want binnen een paar minuten werden alle goede ideeën van Naaldwijk de grond in geboord, doordat HVC via een lange bal op de voorwaartsen het doel van Naaldwijk weer wist te vinden: 3-0. Een rot moment natuurlijk en het zelfvertrouwen van Naaldwijk ging er ook niet echt op vooruit. De kansjes die JO17-1 nog steeds wel afdwong vielen dan ook steeds net verkeerd. Hierna een fase waarin de goed leidende scheidsrechter onbewust toch de wedstrijd helemaal op slot gooide door in een kort tijdsbestek 1 speler van HC'10 en 3 spelers van VV Naaldwijk voor 10 minuten naar de kant te sturen (hetzij door een overtreding hetzij door commentaar op de leiding). In deze fase wist Naaldwijk nog wel knap op 3-1 te komen door een kopbal van Said. Maar net zo makkelijk viel even later (door de ondertalsituatie) ook weer de 4-1. Weer een kopbal van Marijn zorgde voor 4-2 en nog even de hoop op een spannend slot.

Dit bleek ijdele hoop want HVC kon uiteindelijk ook de 5e nog scoren. Eindstand 5-2.

Een onnodige nederlaag, omdat deze tegenstander echt niet beter was. Wel benutten zij de kansen, daar waar wij ze net zo makkelijk lieten liggen.

Volgende week echter gewoon weer een nieuwe kans, ditmaal tegen Loosduinen (1 x gewonnen, 1 x gelijk). Voetballend hebben we voldoende in huis, maar het kan soms zoveel simpeler om effectief te zijn en ook lelijke doelpunten tellen gewoon en kunnen heel belangrijk zijn.

Rouge en Richard, bedankt dat jullie vandaag de honneurs waarnamen!