ADNU

Meer voetbalweer in Naaldwijk

Volg ons ook via:

JO17-1 weet wedstrijd in laatste minuut nog te beslissen

Ondanks het hele matige weer wist JO17-1 het talrijke publiek (thuis én uit supporters) gelukkig toch weer een heel enerverende pot voetbal voor te schotelen. Tegenstander was Loosduinen JO17-1 die in punten gelijk stonden met ons.

Ook vandaag waren de grootste kansen in het begin van de wedstrijd weer voor Naaldwijk. Na 15 minuten had er zomaar 3-0 op het scoreboard kunnen staan. Maar door een goede Loosduinse keeper en een iets te laag hangende lat was het slechts gewoon 0-0 na die sterke fase. Op het moment dat Loosduinen steeds meer onder onze druk uit kon gaan voetballen kregen we na een minuut of 20 toch ineens een hele fraaie aanval te zien die door Said wel werd afgerond: 1-0. Het leek nu een kwestie van doordrukken, maar Loosduinen verweerde zich fel en kreeg met enkele gevaarlijk uitvallen ook zeker kansen om te scoren. Op een wel heel knullige manier lukte ze dit ook na een half uurtje spelen. Door het gladde veld, de harde wind en waarschijnlijk een raar polletje leek een afstandschotje van loosduinen een makkelijke prooi voor keeper Mike te worden. Tot ieders verbazing kreeg de bal door de stuit ineens veel meer vaart en hoogte waardoor de al uitgelopen Mike de bal over zich heen zag stuiteren en in het lege doel zag verdwijnen: 1-1.

Dit werd tevens de ruststand en gezien het vertoonde spel (dat bij vlagen heel goed was, maar ook soms erg rommelig oogde) moest dat in de 2e helft toch naar eenoverwinning omgebogen kunnen worden.

De druk van Naaldwijk nam toe en kansen kwamen er zeker. Maar ook nu bleek de keeper van Loosduinen heel vaak een te lastig obstakel voor de aanvallers van Naaldwijk. De uitvallen van Loosduinen leken ook wel steeds gevaarlijker te worden en ook keeper Mike onderscheidde zich door enkele afstandsschoten net naast te tikken. Voor het publiek was het een spannende wedstrijd die alle kanten nog op kon vallen. Halverwege de 2e helft, in een fase waarin Naaldwijk de druk nog verder probeerde op te voeren, was er ineens een minuut of 5 extra rust voor alle spelers. De goedfluitende scheidsrechter floot af en liep wat ongemakkelijk slepend met een been van het veld af. Het was even onduidelijk wat er nou precies aan de hand was, maar al lopend richting de kleedkamer verontschuldigde hij zich naar iedereen aan de kant dat zijn schoen kapot was en dus nieuw schoeisel ging halen.

Na de hervatting eenzelfde beeld: een drukkend en vroegstorend Naaldwijk, maar een Loosduinen dat heel gevaarlijk was in de uitvallen die het kreeg.

Naaldwijk voerde de spanning op tot de laatste minuut van de wedstrijd. De vernoeidheid had al een minuut of tien toegeslagen bij heel veel spelers en eindelijk wist Bram aan de rechterkant zichzelf de ruimte te verschaffen om met rechts verwoestend uit te halen. Hier had de keeper geen antwoord op en de bal verdween in de kruising: 2-1. De ontlading was groot en het hele team vierde deze treffer alsof het kampioenschap net was behaald.

Loosduinen mocht nog aftrappen maar vrijwel direct daarna werd er afgefloten en konden er 3 punten worden bijgeschreven. Ze waren verdiend, maar kostten weer heel veel moeite.

Gezien de overige uitslagen in deze 2e klasse kon dit wel eens een heel spannende poule gaan worden. Naaldwijk staat nu 5e en maag volgende week tegen Die Haghe gaan proberen om aansluiting met de top te houden.