ADNU

Meer voetbalweer in Naaldwijk

Volg ons ook via:

Degelijk JO17-1 zet ook Die Haghe op zij

De afgelopen week leek het er even op dat JO17-1 amper 11 spelers zou hebben voor de wedstrijd tegen Die Haghe JO17-2. Zieken, geblesseerden en vakantiegangers dreigden roet in het eten te gooien van het tot nu toe zo lekker uit de startblokken geschoten JO17-1. Om de vakantiegangers op te vangen kon gelukkig een beroep gedaan worden op JO15-1 spelers Tim en Randy (bedankt jongens!) en naar mate de week vorderde konden ook de zieken en geblesseerden (met dus wat minder training in de benen) weer aan het rijtje speelklaar worden toegevoegd.

Op een zonovergoten kunstveld werd Die Haghe dan ook op bijna volle oorlogssterkte tegemoet getreden. Naaldwijk begon weer heerlijk aanvallend en liet weer fraaie staaltjes voetbal zien. In de 12e minuut resulteerde dit in een treffer van Jessey, die op een diepe bal de verdediging en de keeper te slim af was en beheerst scoorde: 0-1. Geen vuiltje aan de lucht en ook hierna bleef Naaldwijk de kansen krijgen. Helaas was 2x de paal een te grote hindernis om de voorsprong verder uit te bouwen tegen een redelijk voetballend, maar niet gevaarlijk wordend Die Haghe.

Op een mooi moment, een minuut of 10 voor rust werd een hele fraaie aanval van JO17-1 gelukkig wel omgezet in een doelpunt. Na een lobje van Sven over de verdediging zocht Daan de achterlijn op en kon Said de strakke voorzet zo binnenlopen: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft bleef Naaldwijk gedreven op zoek gaan naar meer goals. Na een kwartiertje in de 2e helft viel de 3e ook. Achterin werd de bal goed onderschept en binnen een paar seconden wist rechtsachter Daan de bal met een diepe pass zo achter de verdediging van Die Haghe te leggen dat doorsprintende Said alleen de keeper nog maar hoefde te ontwijken. Dat deed hij zonder problemen: 0-3.

Hierna even een korte fase waarin Die Haghe op het middenveld wat extra versterking had ingebracht (ze hebben daar bij thuiswedstrijden om 14.30 een ruime reservebank) en dit leverde een goed uitgespeelde 1-3 op. Naaldwijk was hiervan echter maar heel kort onder de indruk, bleef gewoon hun eigen, aanvallende, spelletje spelen en trok in het laatste kwartier de wedstrijd weer helemaal naar zich toe. Een schot van Marijn belandde op de lat, maar even later was het Sven die fraai de keeper omspeelde en uit een moeilijk hoek de bal heel netjes in het lege doel schoot: 1-4. In de laatste paar minuten kreeg invaller Tim nog een kans op de 1-5, maar ondanks dat iedereen hem dat goaltje natuurlijk gunde eindigde de bal op de paal.

Eindstand 1-4. Een hele solide overwinning waar Naaldwijk duidelijk de sterkste was en amper verslapte gedurende de wedstrijd. Na 4 wedstrijden schaart JO17-1 zich in een ruime kopgroep in deze 2e klasse, waarin heel veel teams nauwelijks voor elkaar onder lijken te willen doen. Leuk dus!

Volgende week even een korte competitieonderbreking. We spelen dan nl een inhaalbekerwedstrijd tegen Semper Altius JO17-1. Het 1e bekerduel werd door JO17-1 ruim gewonnen (0-8 van Vitesse Delft JO17-1) dus alle kans om ook in de beker lekker mee te blijven doen.