VGI

Meer voetbalweer in Naaldwijk

Volg ons ook via:

Trots op JO17-1 ondanks zeperd in kampioenswedstrijd

JO17-1 zat al weken in een goede flow. Nadat ze begin november wat wegzakten op de ranglijst werden vervolgens directe concurenten GDA en DUNO verslagen en verspeelde HVC10 ineens zoveel punten in deze spannende en gelijkwaardige poule dat JO17-1 ineens alles weer in eigen hand had om kampioen te worden.

Vorig weekend werd deze flow doorbroken door een last minute afkeuring van de slotwedstrijd tegen SC Monster JO17-2. Door de sneeuw van afgelopen week kon er helaas niet getraind worden, maar vol goede moed en met heel veel supporters (naast familie en vrienden was ook het bestuur vertegenwoordiigd) werd er afgelopen zaterdag dan toch vertrokken naar Monster.

We zagen in de 1e paar minuten toch een wat gespannen JO17-1, het balletje rolde niet gelijk lekker (of kwam dat door het kunstgras?). Maar na een minuut of 10 kreeg het publiek toch steeds meer het echte JO17-1 te zien. Er werd snel en goed gecombineerd en de kansen stapelden zich in die fase op. Twee keer de paal en een goede keeper voorkwamen in 1e instantie dat JO17-1 de wedstrijd toen al besliste. Na 20 minuten was er echter geen houden aan toen Daan de bal na weer een mooie aanval beheerst binnentikte. Hierna liet Naaldwijk na om vroeg druk te blijven zetten en dat gaf Monster de gelegenheid om na een half uurtje maar eens vanaf een meter of 30 per ongeluk op het doel te schieten. Niemand rekende hierop en dat betekende dus een schitterend doelpunt en een 1-1 stand. Langzaam herpakte JO17-1 zich weer maar in de score kwam tot de rust geen verandering meer.

Het publiek dat JO17- 1 dit seizoen niet elke wedstrijd heeft zien spelen zal op basis van de 2e helft niet snappen waarom dit team bovenaan stond en waarom er zo lovend over hun spel geschreven wordt. Na aanvankelijk nog enkele goede kansen te hebben gecreeerd, zakte het niveau nl ver weg en werden teveel ballen verkeerd ingespeeld. Het werd een duel met van beide kanten veel balverlies op het middenveld en weinig echte kansen meer. Monster wist halverwege de 2e helft zelfs op voorsprong te komen en hierdoor ging JO17-1 steeds meer met de moed der wanhoop spelen. Schoten op het vijandelijke doel, die normaal altijd scherp en gevaarlijk zijn werden nu bijna lachwekkende afzwaaiertjes. Zonde om te zien dat het dit team dus op het meest cruciale moment net niet lukte om koelbloedig het eigen spelletje te blijven spelen.

Dat Monster er in de laatste minuut nog 3-1 van maakte kwam puur doordat JO17-1 zo krampachtig probeerde er nog wat van te maken dat meerdere spelers compleet uit positie gingen lopen en hun taak vergaten.

Helaas lukte het deze keer dus niet, maar het trotse gevoel van een, over het algemeen, goed en attractief samenspelend team dat heel veel voor elkaar over heeft blijft wat mij betreft wel overheersen na deze najaarscompetitie.

De mannen van hoofdtrainer Kees gaan dus in de voorjaarscompetitie zeker nog van zich laten horen en ook in het bekertoernooi is men nog niet van ze af.

Overigens werd HVC'10 JO17-1 dus, zonder zelf te spelen, kampioen in deze hele spannende maar ook hele gekke 2e klasse 06. Bij deze de felicitaties dus richting hoek van holland.

Voor nu gaat JO17-1 genieten van een winterstop. De 1e training is weer op maandag 8 januari en voor zaterdag 13 januari staat de bekerontmoeting tegen Nootdorp JO17-1 gepland.

Fijne kerstdagen en alvast een goed begin van 2018!!