VGI

Meer voetbalweer in Naaldwijk

Volg ons ook via:

JO17-1 start 2018 niet fel genoeg, bekertoernooi voorbij

Na de deceptie eind 2017 bij Monster was JO17-1 er alles aan gelegen om het nieuwe jaar goed in te zetten en ten koste van Nootdorp JO17-1 de volgende ronde in het bekertoernooi te halen. De afgelopen weken waren alle spelers weer blessurevrij geworden en er was al weer een week hard getraind dus dat zag er allemaal rooskleurig uit.

Om 10 uur op zaterdag 13 januari stonden beide teams aan de aftrap en helaas werd kort voor aanvang duidelijk dat Bram toch niet kon spelen vandaag. Verder waren de meningen verdeeld over het veld waarop gespeeld werd. De één was blij dat het tenminste geen kunstveld was en de ander zag naast echt gras toch ook een hoofdveld van SV Nootdorp dat er toch echt niet als een biljartlaken bij lag. Maar belangrijker in de eerste fase van de wedstrijd was het dat Naaldwijk zich op heel veel vlakken liet aftroeven door de felspelende Nootdorpers. Veel persoonlijke duels werden verloren en afvallende ballen niet door Naaldwijk opgepakt. Het valt niet mee om dan je voorwaartsen goed aan het werk te zetten.

Ook Nootdorp, met dus een licht veldoverwicht, kreeg echter geen hele grote kansen. Maar een kwartier voor rust werd een niet goed weggewerkte corner door een wel heel vrijstaande Nootdorpspeler achter Mike geplaatst: 1-0 en daar viel weinig op af te dingen. De laatste minuten voor rust begonnen we weer een klein beetje beter voetbal bij JO17-1 te zien en de 1-1 had leuk geweest maar viel niet.

Na rust speelde JO17-1 een stuk beter,er zat meer strijd en dreiging in en Nootdorp werd veelvuldig teruggedrongen op eigen helft. Grote kansen bleven ook nu echter uit voor Naaldwijk. Goed om te zien was dat Marijn , na maanden van blessureleed weer fit genoeg was om het laatste kwartier mee te doen. Een steeds sterker wordend Naaldwijk dwong een Nootdorper tot een gele kaart-waardige overtreding. De scheidsrechter gaf die ook en even dacht men bij Naaldwijk dat een man meer situatie weleens beslissend kon gaan worden in deze gelijkopgaande wedstrijd, maar tot verbazing van velen bleef de 10 minuten tijdstraf achterwege. Na afloop zou de scheidsrechter verklaren dat in het bekertoernooi afwijkende regels gelden vwb gele kaarten in de b-categorie. Een regel die de knvb maar weer gauw los moeten laten, want als tegenstander heb je nu dus geen enkel profijt van een tegenstander die over de schreef gaat.

Toch werd het harde werken van JO17-1 nog beloond. 5 minuten voor tijd kon Mick de bal inschieten: 1-1 en grote vreugde en opluchting bij alle Naaldwijkspelers. Ze stonden echter ternauwernood allemaal weer op hun plaats toen Nootdorp een bal vanuit de kluts op een presenteerblaadje kreeg: 2-1. De tijd was nu te kort om hier nog iets aan te veranderen.

Het bekertoernooi zit er dus op en wat rest zijn nog enkele oefenwedstrijden voordat op 10 februari de voorjaarscompetitie weer gaat beginnen.