Sponsornieuws voorjaar 2018 deel 3

Tank & Schenk bij Peut tankstation in Naaldwijk:

Ongeveer een maand geleden is gestart met Tank en Schenk bij het vernieuwde tankstation Peut in Naaldwijk (Kruisbroekweg 3).

Peut is een tankformule van zelfstandige pomphouders. De naam Peut is afkomstig van het woord Petroleum en stamt af uit grootmoederstijd. Peut werd in de volksmond gebruikt om brandstof aan te duiden. Zelfstandige tankhouders die aangesloten zijn bij De Vrije Pomp kunnen ervoor kiezen om Peut op de gevel te zetten.

Het is echter niet alleen een naam, er is ook de vrijheid om dingen echt anders te doen. Peut is ervan overtuigd dat geven leuker is dan krijgen. In plaats van het zoveelste spaarsysteem waar je punten verzameld op een pasje en na 5 jaar een handdoek kunt uitkiezen, hanteert Peut een schenksysteem. Na iedere tankbeurt mag de klant een lokale vereniging of goed doel uitkiezen. Deze lokale vereniging of dit goede doel, U dus, krijgt 1 cent per getankte liter. Dit lijkt misschien niet veel, maar vele kleine beetjes tezamen wordt een leuk bedrag. In de eerste maand is er al ruim €200,- gespaard voor vv Naaldwijk, iets wat de vereniging goed kan gebruiken!!

Tank en Schenk kunnen wij gezamenlijk succesvol maken. Vv Naaldwijk sympathisanten kunnen helpen door vv Naaldwijk te steunen door te tanken bij ons.

Wij waarderen de actie van Peut enorm en zullen onze leden en sympathisanten aanmoedigen bij Peut langs te komen!