ADNU

Renovatie

Algemene info renovatie

Actuele stand renovatie

Westlandse 7 x 7 competitie (Old Boys)

Na een welverdiende vakantie moeten ook de wat 'oudere' voetballers weer aan de bak.

Zeven jaar geleden, heeft een aantal Westlandse (oud-)voetballers het plan opgevat op zaterdag in de namiddag (weer) te gaan voetballen, echter niet op de traditionele manier van 11 tegen 11. Er werd voor gekozen met teams van zeven spelers (1 keeper en 6 veldspelers) te gaan spelen. Verschillende Westlandse verenigingen werden benaderd met de vraag of er één of meer teams op de been konden worden gebracht. V.V. Naaldwijk ging met één team meedoen.

Er werd begonnen met ongeveer acht teams, welke twee keer in het seizoen tegen elkaar speelden, waarna de winnaar aan het eind van het seizoen werd gehuldigd.

De wedstrijden werden 1 maal per 14 dagen gespeeld van half september tot half december en van begin februari tot half mei. Alle wedstrijden werden bij één vereniging afgewerkt en begonnen rond vier uur.

De animo bij de diverse verenigingen groeide (er ontstond zelfs een wachtlijst) met als gevolg dat na een aantal jaar werd besloten in twee poules te gaan spelen; hierdoor kwam ook het fenomeen 'promotie/degradatie' om de hoek kijken. V.V. Naaldwijk ging met een tweede team meespelen.

Om toch nog een paar teams van de wachtlijst te kunnen laten deelnemen is de competitie vanaf het seizoen 2010/2011 opgedeeld in 3 poules. Omdat het niet meer mogelijk was, gezien het grote aantal deelnemers, alle wedstrijden op dezelfde tijd bij één vereniging te laten beginnen, wordt er met ingang van dit seizoen bij drie verenigingen gespeeld. Er wordt naar gestreefd de wedstrijden niet later dan half vijf te laten beginnen.

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen worden gespeeld op zaterdag 28 augustus 2010.

Op basis van de eindstanden van vorig seizoen zijn de teams ingedeeld in poule A, B of C.

nr

Verburch 2

Honselersdijk

Velo 5

Naaldwijk 1 speelt de eerste wedstrijd tegen F.C. 's-Gravenzande 1 bij Verburch.

Naaldwijk 2 speelt de eerste wedstrijd tegen Westlandia 1 bij Velo.

De eerste competitie(helft) eindigt half december. Er degraderen dan 2 teams van poule A, er promoveren 2 teams en er degraderen 2 teams van poule B en er promoveren 2 teams van poule C. De tweede competitie(helft) eindigt half mei waarna dezelfde promotie/degradatie-regeling wordt toegepast. Voor de zomerstop wordt er bij één vereniging een mixtoernooi georganiseerd met aansluitend een BBQ en de prijsuitreiking.

Het "zelfreinigend vermogen" van de competitie is een groot goed (er wordt gespeeld zonder scheidsrechter) en iedere deelnemer aan de 7 x 7 competitie weet dat sportief gedrag een must is. De belangrijkste regel is dat een ieder zonder blessures het veld af komt !! Licht lichamelijk contact is toegestaan (met de nadruk op licht). Meedoen is vrijwillig maar niet vrijblijvend: je kunt mee doen maar je moet je wel aan de spelregels houden.

1. 7 spelers, incl. keeper, spelen tegen 7 andere spelers.

2. Leeftijd: minimaal 35 jaar.

3. Er mag doorlopend worden gewisseld.

4. Er wordt gespeeld op een half veld met E/F goals.

5. Doelgebied; tot 8m uit het doel en veldbreedte, strafschop op 8 m lijn

(aan te geven met pions langs de zijlijn)

6. Spelen in shirts van de eigen vereniging, indien mogelijk.

7. 2 x 30 minuten speeltijd met 5 minuten rust (op het veld).

8. Wedstrijdpunten: 0, 1 en 3 punten bij resp. verlies, gelijkspel en winst.

9. Kopdoelpunten tellen dubbel.

10. Een kopdoelpunt telt niet voor 2 wanneer iemand de bal in het doel kopt vanuit een liggende positie, terwijl de bal stilligt. Deze moet 'los' van de grond zijn.

11. Een kopdoelpunt in eigen doel telt niet voor twee punten. Een 'opzettelijk' eigen kopdoelpunt wordt als 1 punt gerekend.

12. Spelers mogen alleen via het midden van het veld wisselen.

13. Geen slidings, behalve naar een bal als er geen speler direct in de buurt is

(bijv. om een bal binnen de lijnen te houden).

14. Geen buitenspel.

15. De bal wordt ingeschoten in plaats van ingegooid.

16. Elk team heeft een teamleider, welke verantwoordelijk is voor zijn team.

17. De teamleider moet ervoor zorgen dat, wanneer er in zijn team een speler onsportief gedrag vertoont, maatregelen worden genomen tegen die speler.

18. Bij zware overtreding of zeer onsportief gedrag dient dit te worden gemeld bij de 7x7 organisatie. Afhankelijk van de ernst en herhaling zal dit bij de eerste volgende 7x7 teamleidersvergadering worden besproken en evt. over worden gestemd, wanneer en of de speler weer mee mag doen. Bij extreem onsportief gedrag kan zelfs het team worden uitgesloten van competitie.