ADNU

Volg ons ook via:

Verslagen Zami1

Nipt verlies voor Naaldwijk

Naaldwijk 1 speelt verdienstelijk tegen Excelsior Maassluis 2 maar verliest wel als is het nipt, Naaldwijk 2 wint knap, Naaldwijk 3 scoort er lustig op los, Naaldwijk 4 speelt gelijk en Naaldwijk 5 wint de sportpark derby.

Naaldwijk is voor de KNVB-beker cat.2 ingedeeld in een poule met Loosduinen, Wateringse Veld Gona en Excelsior Maassluis 2. De laatste ploeg haalde vorig jaar de halve van KNVB-beker cat. 1 en moest in die wedstrijd het onderspit delven tegen Noordwijk 1. Vreemd is het dan ook dat dit team niet in categorie 1 is ingedeeld maar in categorie 2 waarin de derde en vierde klassers van de zaterdag en zondag zijn ingedeeld. Maar kijkend naar de wedstrijden die Naaldwijk tot nu toe gespeeld had is dit wel een mooie tegenstander voor de witkielen om te meten waar ze staan. Naaldwijk zag in de uren voor de wedstrijd Michiel van den Berg afhaken en daardoor begon Lars Heijs naast Lenny Lobert in het centrum van de verdediging. Die verdediging werd direct goed getest door de gasten uit Maassluis. Naaldwijk hield stand onder de leiding van Jeffrey Wubben. De aanvallen van Naaldwijk bestonden uit kleine tegenstootjes.

De doelman van Excelsior Maassluis 2 was nog niet getest en wellicht was dat waarom naaldwijk de leiding nam. Via de hardwerkende Jory van Calsteren kwam via een kopbal vanuit een voorzet van aanvoerder Sebastiaan van den Berg aan de leiding. Ook nu kon Naaldwijk niet lang genieten van de voorsprong want de snelle en behendige spelers van de gasten verschalkte Naaldwijk achterin en zorgde voor de 1 – 1. Na de rust ontstond naar het liet zich aanzien een gelijk opgaande strijd totdat Excelsior Maassluis 2 een vrije trap mocht nemen op zo’n 20 meter van het Naaldwijkse doel. Met een prachtige krul draaide bal om de muur in het doel van Naaldwijk, 1 – 2. Pas in de slotfase van de wedstrijd deed naaldwijk van zich spreken en met een slotoffensief werd getracht de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Jesse Pakvis bleek even de plaag van de Excelsior Maassluis te worden toen hij op de achterlijn zijn tegenstander te slim af was en de zestien in liep. Op de rand van de zestien werd hij gevloerd. Waar voetafdrukken in het natuurgras duidelijk lieten zien dat het binnen de lijnen was werd de bal er buiten gelegd. De vrije trap was wel gevaarlijk maar niet doelpunt waardig. Scheidsrechter Van der Wel blies na enkele minuten blessuretijd af en kon Naaldwijk terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd waarin nipt verloren werd, 1 – 2.  De andere poulewedstrijd was een prooi voor Loosduinen dat Wateringse Veld Gona met 3 – 0 wist te kloppen.

Naaldwijk 2 ontving FC ’s-Gravenzande 4 en wist de eerste bekerwedstrijd in winst om te zetten. Na een drietal nederlagen in de voorbereiding was dit een welkome meevaller. Naaldwijk klopte de gasten met 3 – 1 en lijkt met Vitesse Delft 3 uitmaken wie de poule gaat worden want zij klopten Semper Altius 2 met 9 – 0.

Naaldwijk 3 won ene doelpuntrijk in duel in Vlaardingen. Gastheer Victoria ’04 3 werd op een 7 – 4 nederlaag getrakteerd.

Naaldwijk 4 ontving het Wassenaarse Blauw-Zwart 4 en dit werd een gelijk op gaande strijd waarin het publiek een viertal doelpunten kon aanschouwen. Het werd 2 – 2.

Naaldwijk 5 speelde de kraker van de dag want het ontving mede sportparkbewoner Westlandia 9. In een spannend duel konden toeschouwers leuke acties aanschouwen en 5 doelpunten. De winnaar van de wedstrijd werd Naaldwijk want zij wisten driemaal te scoren.