ADNU

Volg ons ook via:

Verslagen Zami1

Naaldwijk ruim over Schipluiden heen

Naaldwijk 1 deelt in de eerste wedstrijd gelijk een klap uit, Naaldwijk 2 start goed en wint, Naaldwijk 3 speelt bij vlagen goed en wint ruim, Naaldwijk 4 haalt een punt in een leuke wedstrijd en de Vrouwen van Naaldwijk spelen knap gelijk.

Na teleurstellende resultaten in de laatste twee poule wedstrijden van de bekercompetitie, verlies van Loosduinen en Wateringse Veld Gona, stond Naaldwijk voor de taak om het in de eerste wedstrijd van de competitie op te nemen tegen Schipluiden. Naaldwijk wilde domineren in de wedstrijd en kreeg daar de gelegenheid voor van de gasten. Niets was dan ook verwonderlijk dat Naaldwijk de leiding nam in de 10e minuut van de wedstrijd. Het was de jonge Thomas Karsten die op links zijn tegenstander dolde en een voorzet gaf. De bal stuiterde lekker op waardoor Laurens Bouritius vanaf de punt van de zestien verwoestend uithaalde en de bal achter de doelman van Schipluiden het doel in schoot, 1 – 0. De verdiende leiding van hierna alleen maar duidelijk door de kansen die nieuwkomers van Naaldwijk kregen. De beide Jordy’s, Van Calsteren en Noordam, kregen beide de kans om de scoorde te verdubbelen maar wisten beide net niet het doel te vinden. Die 2 – 0 volgde wel want in de 29ste minuut was het Rashidi Gilkes die met de halve omhaal de bal snoeihard over het hoofd van de lange doelman van Schipluiden in het dak van het doel schoot, 2 – 0.

(foto Denice Kuijvenhoven)

Schipluiden was onder de indruk blijkbaar want van tegenstand was op dat moment geen sprake meer.  Het was wachten op meer doelpunten maar oa de schoten van Michiel van den Berg en andere nieuwkomer Frank Schipper, die overigens met veel energie het middenveld in handen had, waren net niet krachtig genoeg voor een 3 – 0  score. In de rust was de trainer van Schipluiden blijkbaar uit zijn panty gegaan want Schipluiden kwam positief agressief de kleedkamer. Het leek Naadwijk even in verlegenheid te brengen maar sluitpost Jeffrey Wubben van Naaldwijk stond zijn mannetje. Naaldwijk voetbalde onder de druk uit en wist Rashidi Gilkes in stelling te brengen. De spits van Naaldwijk ging op avontuur de zestien en leek de doelman te omspelen maar die werkte met zijn handen Gilkes onderuit zonder de bal te raken waardoor de goed leidende Merkestein de bal op de stip moest leggen. Aanvoerder Sebastiaan van den Berg nam deze strafschop in de 57ste minuut en faalde niet, 3 – 0. Leuk detail is dat de vader in spé hierdoor zijn 60ste treffer maakte in voor het eerste team van Naaldwijk. Schipluiden haalde hierna niet meer het niveau van de eerste 10 minuten van de tweede helft en hierdoor kon uit gaan kijken naar een hogere score. Onder aanvoering van de hardwerkende Jordy van Calsteren trok Naaldwijk ten aanval. Van Calsteren had geen geluk bij de eindpass in deze wedstrijd, ene keer een been dan weer een lichaam van de tegenstander er tussen, waardoor Rashidi Gilkes, Michiel van den Berg, Sebastiaan van den Berg, Thomas Karsten en de ingevallen Danny Niël niet de mogelijkheid kregen om te scoren.

Deed Schipluiden dan helemaal niet meer? Dat wel Naaldwijk liet het tempo gaan en hierdoor kreeg Schipluiden kansen. De schoten van afstand waren scherp maar Jeffrey Wubben van Naaldwijk waarom hij verkozen tot tweede doelman van het Westland vorig seizoen en hield hij de nul. Voor Naaldwijk een mooi begin van de competitie door Schipluiden met 3 – 0 te kloppen.

Naaldwijk 2 kreeg sc Monster 3 op bezoek en na de 1 – 1 ruststand was het Naaldwijk in de tweede beter was en terecht de wist te winnen nadat het de 2 – 1 had gemaakt.

Naaldwijk 3 speelde een goede wedstrijd tegen MMV’27 4. Bij vlagen werd het publiek vermaakt op het eigen sportpark. Het was dan ook niet vreemd dat Naaldwijk won. Ook hier was de score 3 -0.

Naaldwijk 4 heeft een selectie van 19 man, een weelde voor elke teammanager! Maar bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zat Beffol al met de handen in het haar. Hij moest op vrijdag nog op zoek naar  3 man, om uiteindelijk met 11 man aan de aftrap te staan. Gelukkig waren dit niet de minste, Karel de Grote, De Vinse Kaas en de Loopse Looije! Alle 3 toppers! Mede dankzij hun inzet heeft Naaldwijk 4 na een hevige strijd en goed voetbal toch een puntje behaald, 3 – 3 en o ja Maasdijk 3 was de tegenstander! Man of the match was Eldravossie met zijn mooie schoenen, gesigneerd door Tony.

Naaldwijk Vr. 1 speelde op sportpark Polanen tegen sc Monster Vr. 3. In vergelijking met het vorige seizoen is het Naaldwijkse vernieuwd en zijn we als Naaldwijk blij zoveel nieuwe gezichten te zien. Het dan ook even maar het eerste resultaat was goed. Naaldwijk nam een puntje mee naar door 1 – 1 te spelen.