ADNU

Indoor pretpark

Volg ons ook via:

Verslagen Zami1

Naaldwijk laat zich kloppen in de slotfase

Een sterk startend Naaldwijk 1 krijgt in de slotfase de deksel op zijn neus, Naaldwijk 2 weet wederom geen punten te pakken, Naaldwijk 3 heeft last blessures en verliest maar blijft wel koploper, Naaldwijk 4 ploegt een veld om maar haalt geen punten maar toont wel inzet, Naaldwijk 5 wint in Vlaardingen en de Vrouwen van Naaldwijk boeken een derde zege op rij!.

(foto's Mark Valstar)

Na het goede optreden van vorige tegen de Delftse studenten trok Naaldwijk vol goede moed naar Wateringen om daar te spelen tegen de witkielen van Wateringen. Dus Naaldwijk ditmaal dus in rood. De start was voor Naaldwijk KMD werd naar achteren gedrukt waardoor Naaldwijk gevaarlijk kon worden. Aan de basis stond dan veelal Michiel van den Berg. Van den Berg had zelf vroeg in de wedstrijd de kans om de 0 – 1 op het score bord te zetten maar hij schoot naast. Ook een vlammend schot van Roy Middelburg trof niet het doel maar ging nipt over terwijl voorzette van Jordy Noordam en Brian van Geest het eindstation niet haalde.

Tussen was KMD wel via een aantal schoten gevaarlijk maar Jeffrey Wubben van Naaldwijk was een goede sta in de weg. Jordy van Calsteren, die vorige week zijn eerste competitiedoelpunten maakte voor Naaldwijk, was met zijn hoofd dichtbij een treffer maar de bal ging nipt over de lat. Daar waar de eerste 20 minuten het Naaldwijk was die klok sloeg. Was het tweede gedeelte van het eerste bedrijf een middenveld duel met weinig of geen kansen. Pas na een mooie actie van Roy Middelburg op links, hij stuurde twee man het bos met twee mooie passeer bewegingen, was er weer gevaar.

Helaas was de voortzetting vanaf de achterlijn niet optimaal waardoor er geen geode afronding kon volgen. De tweede helft leek KMD meer veld overwicht te hebben maar tot kansen kwam het niet echt. Ook bij Naaldwijk waren de kansen op één te tellen. Toch had Naaldwijk de grootste kans van de wedstrijd. Na een goede loopbeweging kwam Jordy van Calsteren vrij bij de tweede paal en leek hij de lage voorzet binnen te kunnen tikken. Helaas tikte hij de bal wel richting het doel van KMD maar dan net naast de verkeerde kant van de paal. Van Calsteren was bijna nog tweemaal gevaarlijk in zestien van de gastheren maar de ene keer werd de bal net voor hem weggetikt en de andere keer werd naar de grond gewerkt. De overigens goed leidende vrouwelijke scheidsrechter Van der Helm vond de overtreding niet zwaar genoeg voor een elfmeter trap. De over ijverige Michiel van den Berg was ook nu één van de drijfveren in de tweede helft maar zijn schoten of zijn voorzetten waren net niet op maat genoeg deze dag. De wedstrijd die zich in tweede ontvouwde was er één waar een puntendeling terecht zou zijn. Het was dan ook zuur voor Naaldwijk dat zij in de slotfase werden verrast door de zoveelste counter van KMD waardoor zijn de 1 – 0 wisten te maken in de 83ste minuut. Naaldwijk probeerde het nog wel maar een gelijkmaker zat er niet in.

Naaldwijk 2 beleefde wederom een slecht middag. Het derde team van Lyra wat op bezoek kwam was met 3 – 1 te sterk voor Naaldwijk.

Naaldwijk 3 heeft nog last van een volle ziekenboeg en moest het Wateringen afleggen tegen laagvlieger Velo 5, 2 – 1. Naaldwijk blijft koploper omdat de concurrenten, Honselersdijk en FC ’s-Gravenzande ook de fout ingingen.

Naaldwijk 4 zag dat Schipluiden 4 naar de Hoge Bomen was afgereisd om de strijd aan te gaan tegen de mannen van Opa Valk. Zoals we van Naaldwijk 4 gewend zijn was het een  wedstrijd vol passie! Met Bo als absolute uitblinker, die elk duel vol overgave aanging op de voor hem ideale grasmat. Met als beloning een prachtig doelpunt! Helaas schoot Schipluiden ook 2x op het doel en was de eindstand 2 – 1 in het voordeel van blauw - geel. Komende week richting HVC, met deze inzet garandeert 3 punten!

Naaldwijk 5 speelde wederom uit en nu bij Zwaluwen in Vlaardingen. Het 8ste van de gastheren was echter niet opgewassen tegen de doelpuntenmachine van Naaldwijk, zij scoorde er namelijk 5! Het leek zo nu en dan toch spannend te worden omdat Zwaluwen zelf ook 3 keer wist te scoren. Gelukkig kwamen zij niet verder waardoor de witkielen met een 3 – 5 overwinning huiswaarts keerde.

Op de koude Naaldwijkse velden stond voor Vrouwen 1 deze week een de confrontatie met Den Hoorn op het programma. Altijd fysiek lastige, maar wel sportieve wedstrijden. Zo ook deze week. Na een goede reeks van 3 gewonnen wedstrijden op een rij had Naaldwijk wel de overhand, maar het bleek lastig een gaatje in de sterke verdediging van Den Hoorn te vinden. Na 30 minuten stond er wel een verdiende 1-0 voorsprong, na een mooie combi van Kim en Carly. Het was bikkelen op het stugge veld, maar Naaldwijk beet zich goed vast. In de 2e helft veranderde er niet veel. Echt doorbreken bleef lastig, maar Naaldwijk kwam ook niet in grote problemen. Halverwege de 2e helft, kon Carly er na een goede steekbal van Rianne ook de 2-0 in prikken. Echter, Den Hoorn voerde al snel een goede counter uit waarbij de laatste minuten toch nog even spannend werden. Naaldwijk hield stand en stapte met een mooie 2-1 overwinning van het veld. Het team van de vrouwen begint duidelijk een geoliede machine te worden, en via deze weg mag ook nog even gezegd worden. Zelfs de geblesseerden dragen elke week weer hun steentje bij in de vormen van fanatieke aanmoediging en zelf actief vlaggen. Super!