ADNU

Algemene info renovatie

Actuele stand renovatie

Afgelastingen

Voor velen is het lastig om er achter te komen of bij slechte weersomstandigheden de wedstrijd wel door gaat.

Bij de vv Naaldwijk maken wij dit op verschillende manieren kenbaar. De tools die wij gebruiken zijn:

Wanneer de voetbalverenigingen bij afkeuringen digitaal de afkeuring doorgeven aan de KNVB dan is ook via www.voetbal.nl te zien dat een wedstrijd is afgekeurd.

Algehele afkeuring

Wanneer de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn (hevige regen- of sneeuwval) of andere omstandigheden is het mogelijk dat de KNVB een algehele afkeuring afkondigt. De bond zal dit dan kenbaar maken via de landelijke media. Dit wordt minimaal 1 dag voor de speeldag gedaan. De KNVB maakten dan gebruik van teletekstpagina 603 van de NOS (NED 1, 2 of 3). Wanneer er dan achter WEST II onder categorie A of B een kruisje staat zijn alle wedstrijden in die categorie afgekeurd.

Overige afkeuringen

Als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat er alleen bepaalde velden zijn afgekeurd dan bij de vv Naaldwijk op zaterdag om 7.00 uur en zondag om 9.00 uur gekeurd worden door de consul van de KNVB en het bestuurslid wedstrijdzaken. Op zaterdagen is er voor de wedstrijden van 14.30 uur om circa 11.30 uur een herkeuring indien noodzakelijk.

Op zaterdagen zal rond de klok van 7.30 uur er informatie gegeven worden over de afgelastingen via de bovenstaande tools. Op zondag zal dit rond de klok van 9.30 uur zijn.

Rangvolgorde afkeuringen

Als wedstrijden worden afgekeurd zit hier ook een bepaalde rangvolgorde in waaraan wedstrijdzaken zich moet houden. Dit heeft te maken met het verschil in prestatief voetbal, categorie A, en recreatief voetbal, categorie B.

Tot de categorie A veldvoetbal behoren:

- mannen standaard hoofdklasse t/m 7e klasse (West II: t/m de 4e klasse) (ZA 1)
- mannen reserve hoofdklasse t/m reserve 3e klasse (ZA 2 en 3)

- vrouwen eredivisie, hoofdklasse, 1e en 2e klasse

- A-, B- en C-junioren eredivisie t/m 1e klasse
- D-pupillen 1e divisie, 2e divisie en hoofdklasse

Categorie B bestaat uit de elftallen/teams die spelen in de overige (lagere) klassen, inclusief de E- en F-pupillen en alle meisjes-junioren die uitkomen in de meisjescompetitie. (alle overige teams van de vv Naaldwijk)

Wanneer er velden worden afgekeurd zal er bekeken worden welke wedstrijden worden afgelast en hier wordt rekening gehouden met het aantal wedstrijden dat een team heeft gespeeld in de competitie tot dusver (een team mag niet te veel achterlopen). Het mag duidelijk zijn dat competitiewedstrijden voor vriendschappelijke wedstrijden gaan. Daarna gaan de categorie A wedstrijden weer voor die van de B-categorie.

Wanneer er bekerwedstrijden en reguliere competitiewedstrijd op het programma staan gaan bekerwedstrijden weer voor competitiewedstrijden in de rangvolgorde bij afkeuringen.

Uitwijken naar kunstgras
Met uitzondering van het eerste van de zaterdag, is het voor alle teams verplicht om uit te wijken naar kunstgras, indien dit een goedgekeurd en gecertificeerd kunstgrasveld betreft (daar beschikken wij over). Het kan dus voorkomen dat Naaldwijk 2 (cat A) op een natuurveld ingepland staat dat afgekeurd wordt (als is dat 5 min. voor aanvang de wedstrijd) en dan moeten zij uitwijken naar het kunstgras. Wanneer een andere team, uitkomend in cat. B, in eerste instantie op veld ingepland staat en nog niet is begonnen worden zij afgekeurd.

Indien een standaardelftal aan het begin van het seizoen heeft aangegeven uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting, dan moet het elftal wel verplicht op kunstgras spelen indien het natuurgrasveld is afgekeurd. Is dit echter niet aangegeven dan mag er door het standaardelftal niet naar kunstgras uitgeweken worden. De wedstrijdleiding van de KNVB van West II kan hier vanaf wijken indien een standaard teveel wedstrijd achterop raakt.

Bij bekerwedstrijden van het eerste team, spelend in categorie A, moeten zij ook uitwijken naar kunstgras bij het afkeuren van het natuurveld.

Toon #
Titel Auteur Hits
Veel regen, afkeuringen en waarom spelen wij wel? Geschreven door wedstrijdzaken 1006
Er valt regen en dan? Geschreven door wedstrijdzaken 1121