Login
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk
 • vvNaaldwijk

Nieuwsbrief

Meest actuele nieuwsbrief

Roosters

Rooster komende periode

Rooster komende periode

Hoofdsponsoren

VGI

VGI

Klik op het logo om de site van een sponsor te bezoeken (geldt voor alle sponsoren)

Sportkleding vvN

Helden van......

Helden 2017/18

2017/18

Helden 2015

2015

Voor alle vrijwilligers......  

Fotoalbums

Fotoalbums vv Naaldwijk

Vrienden van......

Fevowest

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsorkliks

Gebruik van de velden onder winsterse omstandigheden

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan en dat heeft gelijk consequenties voor het gebruik van de velden.

Wanneer sneeuw ligt op het kunstgrasveld mag dit veld niet gebruikt worden!

Om de natuur trainingsvelden te mogen gebruiken moet er eerst toestemming aan Aad Looije worden gevraagd.

Bij lees meer vindt u informatie zoals wij die van de gemeente Westland hebben mogen ontvangen.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Wel willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er wel grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen, onder natte omstandigheden, leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verweking optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook langer nat). Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan er als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat de aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer er een langdurige vorstperiode aanhoudt wordt u geïnformeerd over het bespelingsverbod.

 1. Berijpte velden (wit uitgeslagen velden). Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden (bespeling leidt direct tot grassterfte).
 2. Besneeuwde velden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling gewoon mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bevroren velden. Wanneer de velden zijn bevroren dan is bespeling van het veld mogelijk.
 3. Beijzelde velden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.
 4. Opdooi velden. Wanneer de dooi intreedt geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld weer is gerold en vrijgegeven door OCW uitvoering.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

1 Berijpte kunstvelden (wit uitgeslagen velden). Wanneer de kunstvelden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.

2 Besneeuwde kunstvelden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd zou bespeling mogelijk kunnen zijn echter; deze bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet verder toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk weer terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat de lijnen gaan slingeren. Ook de naden van de mat kunnen gaan scheuren. Bespeling van besneeuwde kunstgrasvelden is dan ook niet toegestaan.

3 Bevroren kunstvelden. De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van – 10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan – 10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot, het wordt daarom dan ook afgeraden de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

4 Beijzelde kunstvelden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot schade aan de mat wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.

5 Opdooi kunstvelden. Wanneer de dooi intreedt, geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door Uitvoering.

Voor verdere informatie verwijzen wij naar de informatie zoals die is opgenomen in de “Richtlijnen voor het gebruik van Kunstgras- en asfaltvelden onder winterse omstandigheden” van december 2011.